4 Mart 2013 Pazartesi

TİRAMİSU

 Bu tiramisu tarifini çok eskiden arşivime almama rağmen, genellikle kedidili  ile yapılan çeşidini yaptığım için, denemek nasip olmamıştı, fakat geçenlerde kardeşim ve nişanlısına verdiğim yemek davetinde, çayın yanı boş kalsın istemedim ve bu güzel tiramisuyu yaptım ikiside beğenerek yediler (gerçi tiramisuya pek yer kalmamıştı ama:) Denemek isteyenlere ısrarla tavsiye edebileceğim güzel bir tarif oldu....

MALZEMELER
1 adet kakaolu pandispanya
Islatmak için
1 büyük fincan sıcak su
2 yemek kaşığı granül kahve
2 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için
Kakao
Kreması için
4 su bardağı süt
3 kahve fincanı un
3 fincanı toz şeker
1 adet yumurta
200 gr labne peyniri

HAZIRLANIŞI
Öncelikle labne hariç kremamız için gerekli diğer malzemeleri bir tencereye alıp çırpma teli ile karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz ve 10 dakika kadar ılımaya bırakıyoruz, bu arada sıcak su, kahve ve şekerimizi iyice karıştırıp pandispanyamızı ıslatıyoruz. Ilıyan kremamızın içine labne peynirimizi ekleyip 5-10 dk. mikser yardımı ile çırpıyoruz ve ıslattığımız pandispanyamızın içine kremamızın yarısı ekleyip pandispanyamızın diğer yarısını üzerine kapattıktan sonra kalan krema ile üzerini kaplıyoruz buzdolabında en az 2-3 saat beklettikten sonra tüm yüzeyini bir elek yardımı ile kakao ile kaplayıp servis ediyoruz. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder